Sandviken

Köpmangatan 5 (under Waynes Coffee), 811 80 Sandviken

Öppettider:

Öppettider Fritidsbanken
Måndag till fredag: 10-16.45

Från vecka 25-33 (19juni-18aug)
Flyttar Fritidsbanken ut till Stadsparken och bostadsområdena.

Centrum kl 10-12 Måndag-fredag
Stadsparken kl 13-18 Måndag-onsdag
Björksätra kl 13-18 torsdag, fredag vecka 27,30,33
Norrsätra kl 13-18 torsdag, fredag vecka 26,29,32
Nya Bruket kl 13-18 torsdag, fredag vecka 25,28,31

Kontakt:

026-241973
Facebook

Kontaktperson:
Ohans Basmajian

Fritidsbanken Sandviken

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, stormkök och mycket mer. Lånetiden är 14 dagar.

Insamling av sportartiklar

Har du utrustning hemma som inte längre används så tar Fritidsbanken tacksamt emot det. Det kan vara allt från fotbollsskor, skridskor, inomhusskor, klubbor, skidor, hjälmar, racketar med mera. Utrustningen återanvänds till dess att hela livslängden är utnyttjad, vilket är bra för både människa och miljö!

Fritidsbanken håller till på Köpmangatan 7 i Sandviken via entrén till vänster om Waynes Coffee. Hiss finns tillgänglig direkt till höger om huvudingången till Kulturcentrum.

Mer information

Fritidsbanken 026 -24 19 73
Ohans Basmajian, platsansvarig
026-24 20 37, ohans.basmajian@sandviken.se

Föreningsmatchning

Träffa människor, lär dig nya saker och gör det du tycker är roligt. Föreningslivet kan öppna många dörrar, och med Fritidsbanken som utgångpunkt kan vi hjälpa till att hitta föreningar som passar dig.
 

Vad vill du göra på din fritid? 

Kanske tycker du om att idrotta, dansa, spela teater eller vistas i naturen. Kanske har du ett stort engagemang för en särskild samhällsfråga.

Många aktiviteter är organiserade i föreningar. På Fritidsbanken kan du hitta mer information om flera av kommunens föreningar, och få hjälp att hitta det du är intresserad av. Där finns också information om hur det går till att starta och driva en egen förening.

Fritidsbanken hittar du i Kulturcentrum, precis under Waynes Coffee.

Föreningsmatchning startade som ett integrationsprojekt för koppla ihop nysvenskar med föreningslivet, men informationen på Fritidsbanken är förstås öppen för alla.

Representerar du en förening?

Som förening kan ni använda Fritidsbanken som kanal för att nå ut och hitta nya medlemmar. Tipsa oss gärna om vad ni har på gång och vilka behov ni har i er förening, så matchar vi ihop er med personer som delar samma intressen och kunskaper.

I entrén till Fritidsbanken finns utrymme för att lämna foldrar och liknande material, som våra besökare kan plocka med sig.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig.

 

Fritidsbanken öppet tider

Öppet på vardagar från kl. 10.00 till 16.45

 

Kontakt

Fritidsbanken 026 -24 19 73
Ohans Basmajian, platsansvarig

026-24 20 37, ohans.basmajian@sandviken.se

 

Johan Bergman , Verkstad , Återbruk

0708919079, johan.bergman@sandviken.se

 

 

 

 

Lagersaldo:

Observera att sökresultatet är preliminärt och att Fritidsbanken inte kan garantera att specifik utrustning finns i lager. I en övergångsperiod finns inte alla artiklar och all data (exempelvis storlekar) registrerade på samtliga fritidsbanker. All utrustning som returneras besiktas och servas vid behov, vilket innebär att det kan dröja ett par dagar innan den finns tillgänglig för utlån. På grund av utrymmesbrist på vissa fritidsbanker förvaras en del utrustning säsongsvis i separata lager, vilket gör att den kanske inte är tillgänglig trots att sökresultatet visar annorlunda.