Umeå

Ålidhems centrum, Examensvägen 3 (bredvid Apotek Kronan), 907 30 Umeå

Öppettider:

Det är INTE möjligt att lämna igen prylar när vi har stängt. Kom istället tillbaka nästa dag vi har öppet. Öppettiderna finns här och på dörren på Fritidsbanken. Vi tillämpar inga avgifter om man lämnar igen försent. Lämna alltså INTE prylar utanför dörren när det är stängt, då kan de stjälas!
Står post-buren utanför dörren har vi öppet och prylarna kan lämnas där.

Ordinarie öppettider Ålidhem:
Tisdag-Onsdag 13-18
Torsdag 13-19
Fredag 13-16
Lördag 10-14

Välkomna till Ålidhem Centrum
Här kan du låna sport- och friluftsutrustning helt gratis i 14 dagar!
Under våra öppettider kan du även lämna in prylar du har hemma som inte längre används, vi tar tacksamt emot dem.
Vill du anordna en insamling på din arbetsplats, bostadsrättsförening, idrottsförening eller skola, så hör av dig till oss!

Kontakt:

090-349 34 47 Telefontider: Måndag - fredag kl. 13-16
christer.thomasson@fritidsbanken.se
Facebook

Kontaktperson:
Christer Thomasson

Fritidsbanken Umeå ligger vid Ålidhems centrum. Här kan du låna sport- och friluftsutrustning helt gratis i 14 dagar.
Huvudman för Fritidsbanken Umeå är RF-SISU Västerbotten.
 

Corona-restriktioner
Just nu har vi en begränsning på max 15 personer i butiken, så det kan uppstå kö utanför. Vill du återlämna grejer kan du under våra öppettider även göra det i en ”bur” som står utanför dörren, du behöver alltså inte stå i kön för att lämna tillbaka.
Vi gör så gott vi kan för att serva våra kunder, trots restriktionerna och uppmanar även att alla håller avstånd till varandra både i kön utanför och i butiken.

FAQ – vanliga frågor vi får på Fritidsbanken Umeå

Kostar det något att låna på Fritidsbanken?
Nej, allt är gratis. Alltid!

Kan jag göra ett omlån ifall det gått 14 dagar och jag behöver låna grejerna längre? 
Vi vill att alla ska ha möjlighet att prova på och låna. Så har du lånat i 14 dagar måste du återlämna grejerna. Däremot kan du låna samma sak igen senare om du vill.

Jag har lämnat tillbaka utrustningen, men fick ett påminnelsemeddelande, hur kan det hända?
Vi har väldigt många utlån och får tillbaka väldigt många prylar varje dag. Därför kan det hända att vi nån gång till exempel missar ett nummer på artikeln när den återlämnas. Maila gärna till oss på umea@fritidsbanken.se med vilken utrustning du redan lämnat igen och vid vilken tidpunkt, så löser vi det.

Jag är sjuk och utrustningen jag lånat ska lämnas tillbaka idag, vad ska jag göra? 
Har du inte möjlighet att skicka utrustningen med någon annan som kan återlämna dem, så maila till oss på umea@fritidsbanken.se, eller skriv ett meddelande till oss på Facebook, så att vi vet. Sen kommer du och lämnar tillbaka grejerna så fort du frisknat till.

Jag har svårt att komma förbi på Ålidhem under era öppettider, kan jag lägga grejerna utanför dörren istället?
Nej, tyvärr, man kan bara lämna tillbaka utrustningen under våra öppettider, annars kan det försvinna innan vi hinner ta in det. Hör av dig om det absolut inte går, då försöker vi lösa det på något sätt.

Vad händer om något jag lånat går sönder?
Vi brukar säga att man får en klapp på axeln. Då har vi använt sakerna så långt det är möjligt istället för att de har samlat damm i ett förråd. Kom in till oss med det som har gått sönder så ser vi om det går att plocka reservdelar innan vi tar det vidare till återvinningen.

Jag har prylar hemma som jag inte längre använder, var kan jag lämna dem?
Du kan komma in med prylarna till oss under våra öppettider, alternativt lämna dem på någon av återvinningscentralerna i Umeå, på Gimonäs eller Klockarbäcken.

Lagersaldo:

Observera att sökresultatet är preliminärt och att Fritidsbanken inte kan garantera att specifik utrustning finns i lager. I en övergångsperiod finns inte alla artiklar och all data (exempelvis storlekar) registrerade på samtliga fritidsbanker. All utrustning som returneras besiktas och servas vid behov, vilket innebär att det kan dröja ett par dagar innan den finns tillgänglig för utlån. På grund av utrymmesbrist på vissa fritidsbanker förvaras en del utrustning säsongsvis i separata lager, vilket gör att den kanske inte är tillgänglig trots att sökresultatet visar annorlunda.